top of page
Legend VDP 

Grand Slam VDL x Triomphe de Muze x Corland x Indoctro 

 

Hengst, bruin, geboren in 2016, 

Stokmaat 1,69 m

Geen drager WFFS

KWPN goedgekeurd

1.45m Internationaal springen

 

Dekgeld vaste kosten € 250,- en toeslag bij dracht € 750,-

Levend veulen garantie. Alle kosten zijn excl. BTW en verzendkosten Is vers beschikbaar. Indien Legend VDP niet aanwezig (wedstrijd) bieden wij diepvries sperma (binnen nederland) aan. 

 

 

 

Legend VDP is prachtig en springt met veel springintellect. Met altijd veel go voor de sprong springt hij met zeer veel techniek, reflexen en instelling. En lijkt ook over veel vermogen te beschikken.

 

Een opvallende verschijning is Legend VDP zeker. Zijn techniek en zijn beauty liggen verankerd in zijn vader Grand Slam VDL en zijn moeder Cendy VDP. Beide hebben gepresteerd op 1.60m niveau.

Grand Slam VDL is zelf weer een zoon van Olympiadepaard Cardento, die naast een topsportpaard ook een topvererver is gebleken. Moeder Cendy is een echte eye-catcher, ze weet door haar enorm drive en instelling en haar atletische vermogen altijd vele harten te winnen. Cendy komt uit een sportieve familie en mede daarom hebben wij haar als veulen aangeschaft bij Veulenveiling Borculo. Met haar altijd meer dan 100 % inzet excelleerde ze onder andere op de KWPN jonge paardenkampioenschappen, op het WK in Lanaken en boekte vele internationale successen in het 1.50m en 1.60m met haar amazones Rianne Nalis en Oda Charlotte Lyngvaer.

Legend VDP voldoet aan de speerpunten van het nieuwste KWPN fokdoel springen: Mooi exterieur en formaat, goede galop, veel atletisch vermogen, rijdbaarheid, kracht en een heel goed karakter!

Ook in zijn nafok kunnen we concluderen dat bovenstaande speerpunten worden doorgegeven door Legend VDP. Zo is uit de eerste jaargang (voor goedkeuring) al de opvallende

Perfect Match VDP (uit een moeder van Heartbreaker x Quidam de Revel) doorverwezen naar de 2e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Hier maakte deze 2,5 jarige hengst goede reclame voor zijn vader. 

Legend VDP zijn eigenschappen maken hem geschikt voor zowel de spring- als de hunterfokkerij.

Rapportcijfers Legend VDP: 

Galop (2x)                            8

Reflexen (2x)                       8,5

Techniek (2x)                       8,5

Vermogen                            8

Rijdbaarheid                        8

Instelling                              8

Aanleg als springpaard      8


Onderzoeksrapport KWPN:

"Legend VDP is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, actief en heeft een goede ruimte en een goede gedragenheid. Legend VDP springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een zeer goede voorbeentechniek en een goed ruggebruik waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Legend VDP lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Legend VDP veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel."

KWPN fok/aanparingsadvies:


Legend VDP kan springkwaliteit, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Legend VDP

the beauty ánd the brains

Voor meer informatie en/of bestellen van sperma via

Albert Lueks:

  0031(0)629062620

Legend VDP 2018_2019
Legend%20VDP_edited.jpg
Perfect Match VDP (Legend VDP x Heartbreaker)

Perfect Match VDP

(Legend VDP x Heartbreaker x Quidam de Revel). 2e bez. KWPN

Uit de eerste jaargang van Legend VDP 

Nederlandstalige versie 2021

Eerste veulens van Legend VDP / 

First foals of Legend VDP

Nederlandstalige versie 2020

English version 2021

Foals of Legend VDP

Papu Chulo VDP

Legend VDP x For Pleasure

Princess Polly VDP

Legend VDP x Quidam de Revel

Perfect Match VDP

Legend VDP x Heartbreaker

Picasso VDP

Legend VDP x Quidam de Revel

English version 2020

bottom of page